Церемония открытия дверей: Дверные проемы в Святом храме Агиос Николаос в нулевой точке

Статьи по Теме

Полное открытие храма запланировано на апрель. 2022
Η τελετή για τα θυρανοίξια στον ιερό ναό του Αγίου Νικολάου στο «Σημείο Μηδέν» στη Νέα Υόρκη, πραγματοποιήθηκε σήμερα, χοροστατούντος του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου.

Полное открытие храма запланировано на апрель. 2022.

Υπενθυμίζεται πως στις 11 Σεπτεμβρίου ο αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος είχε τελέσει Θεία Λειτουργία, ανήμερα την 20ή επέτειο από τις τρομοκρατικές επιθέσεις στους Δίδυμους Πύργους του Παγκόσμιου Κέντρου Εμπορίου.

Ο ναός είχε θαφτεί ολοκληρωτικά μετά την κατάρρευση του νότιου από τους Δίδυμους Πύργους. Οι Αρχές της Νέας Υόρκης είχαν δεσμευθεί να τον ανοικοδομήσουν, ωστόσο υπήρξαν μεγάλες καθυστερήσεις και αναβολές. Τελικώς η Αρχιεπισκοπή εξουσιοδότησε τη μη κερδοσκοπική οργάνωση «Φίλοι του Αγίου Νικολάου» να αναλάβει τη συγκέντρωση χρημάτων, την ανοικοδόμηση και την αποπεράτωση του έργου.

Το νέο κτίσμα είναι τρεις φορές μεγαλύτερο από το προηγούμενο και διαθέτει ειδικό κέντρο, όπου πιστοί άλλων θρησκειών και δογμάτων θα έχουν τη δυνατότητα να προσεύχονται και να τιμούν τη μνήμη όσων έχασαν τη ζωή τους από τις τρομοκρατικές επιθέσεις. Ο αντιπρόεδρος των «Φίλων του Αγίου Νικολάου» Μάικλ Ψαρρός εκτιμά πως ο ναός του Αγίου Νικολάου θα είναι η ορθόδοξη εκκλησία που θα συγκεντρώνει τους περισσότερους επισκέπτες στις ΗΠΑ.

Σύμφωνα με τον κ. Ψαρρό, ο προγραμματισμός προβλέπει ότι το εσωτερικό του ναού θα είναι έτοιμο έως τη Μεγάλη Εβδομάδα του 2022. Τα εγκαίνια θα γίνουν στις 4 июль 2022 ώστε να συμπέσει με την 100ή επέτειο από την ίδρυση της Ελληνορθόδοξης Αρχιεπισκοπής της Αμερικής.

Еще на эту тему

Реклама

Преподобный Дорофей II

Воскресенье Православия: Яркое празднование Православного воскресенья в I.M.N.. Великой Девы Марии Миконосской

Воскресенье Православия / На Миконосе с пышностью отметили Неделю Православия, посвященную Восстановлению Святых Икон и....

С почтением и преданностью

Монастыри Миконоса: Преосвященный p. Маттеос Халарис «Дары Божественной благодати» – Приглашение выступить

Πρόσκληση σε ομιλία στην Ιερά Μονή Παναγίας Τουρλιανής Mykonos Monasteries / Преподобный архимандрит Святой Митрополии Сирос - Миконос & Делос и ее профессор..

Литургическая музыка

Пасхальное воскресенье Вечерня Агапе: Стихи Пасхи в ИМН Мегали Панагии [видео]

Танец жрецов Миконоса поет стихи Пасхи: «Воскресный день, просвещать народы, Пасха Господня, Пасха из смерти в жизнь, доминировал на встрече, что ...
ошибка: Содержание защищено !!