Easter Sunday Vespers of Agape: The Great Vespers of Love to the Immaculate Conception of the Great Virgin Mary [pictures & 3 videos]

Related Articles

Easter Sunday Vespers of Agape

Μή εκθαμβείσθε … Ηγέρθη ούκ έστιν ώδε
“Now Always Peplirotai Light, Heaven and Earth and the Underworld”
Συγχωρήσωμεν πάντα τη Αναστάσει

Με την αρμόζουσα ιεροπρέπεια της ημέρας και μέσα σε κλίμα Αναστάσιμης χαράς τελέσθηκε, την Κυριακή του Πάσχα 16 April 2023, ο Μέγας Εσπερινός της Αγάπης, the Holy Cathedral of the Holy Virgin, ιερουργούντος του Πρωθιερέα του Ναού και Αρχιερατικού Επιτρόπου Δήλου και Μυκόνου, of February. Petrou Marangou, συνιερουργούντων του εφημέριου του Ιερού Ναού της Παναχράντου και Αρχιερατικού Επιτρόπου Ανω Μεράς και Παλαιοκάστρου Πρωτοπρεβυτέρου Βασιλείου Τζανιδάκη, του εφημέριου του Ιερού Ναού της Αγίας Κυριακής Πρωτοπρεβύτερου π. Emmanuel Galanaki, και του Ιεροδιακόνου του Ναού Γεωργίου Σταλίμερου.

Η πανηγυρική Ακολουθία του Εσπερινού άρχισε την 11ην πρωινή, παρουσία φιλακόλουθων πιστών, των Δημοτικών Συμβούλων Αντώνη Κουσαθανά, Σπύρου Αποστόλου και του Διοικητού της 6ης ΜΣΕΠ Γκίνη Νικόλαου, του Αντιπ/ρχη Πολιτισμού Στέλιου Μπρίγγου υπό τους χαρμόσυνους ήχους της αναστάσιμης ψαλμωδίας των Ιερέων και του ιεροψάλτη του Μητροπολιτικού Ναού.
Watch video:

Κατά την διάρκεια της λαμπράς Ακολουθίας του Μεγάλου Εσπερινού της Αγάπης, ανεγνώσθη το κατά Ιωάννην Ιερόν Ευαγγέλιον της Αναστάσεως (.Ω. κεφ. κ´ 19-25), όπως ορίζει και το Τυπικό της Ακολουθίας της ημέρας. σε τρεις στάσεις, στην Ελληνική και Γαλλική Γλώσσα, δίνοντας έτσι το στίγμα της ενότητας όλων των λαών και διατρανώνοντας παγκοσμίως την εποχή της Αναστάσιμης ελπίδας.
Watch video:

Την Κυριακή του Πάσχα η Εκκλησία αφήνει πίσω τον πόνο, τη θλίψη των Παθών και της Σταύρωσης και διακηρύττει την αγαλλίαση και την ελπίδα που φέρνει η Ανάσταση.

The dance of the Priests of Mykonos sings the verses of Easter:

"Resurrection Day, brighten up peoples, Easter of the Lord, Easter from death to life, and from earth to heaven, Christ is God, we were sent, unprofitable".
“Rise up God, and his enemies were scattered, and those who hated him fled from his face”.
“As smoke disappears, they disappeared, as wax melts in the face of fire.
“Thus sinners perish from the face of God and the righteous rejoice”.
“This day, the Lord made it, let us rejoice and be glad in it.

Watch video:

Ο Εσπερινός ονομάζεται και «Αγάπη», επειδή ο Χριστός σταυρώθηκε και αναστήθηκε για την αγάπη των ανθρώπων. Για να μπορέσει ο άνθρωπος να μορφώσει λυτρωτική σχέση κοινωνίας με το Θεό. Για να αποκτήσει ο άνθρωπος προοπτική σωτηρίας, μια προοπτική θεμελιωμένη στην άφθαρτη, άνευ όρων και ορίων αγάπη του Θεού για τον άνθρωπο.

More on this topic

Advertisment

Reverend Dorotheus II

His Eminence Dorotheos B’: On Saturday 27/4, the return of the Holy Icon of Panagia Tourliani, according to custom, in the homonymous Holy Monastery

It is made known to pious Mykonians and visitors to Mykonos, that on Saturday, 27 April 2024 and 08:00 a.m, at the Church of Agia Kyriaki, Country...

With reverence and devotion

Holy Week & ἵνα μή τῶ θανάτω παραδοθῆς: The Program of Holy Masses of Holy Week and Easter at I.M. Panagia Tourliani

Holy Week & Easter 2024 in Mykonos / The Program of Holy Masses of Holy Week and Easter at I.M. Panagia Tourliani, the Professor in the Holy Monastery.

Liturgical music

Easter Sunday Vespers of Agape: The verses of Easter in the I.M.N of Megali Panagia [video]

The dance of the Priests of Mykonos sings the verses of Easter: "Resurrection Day, brighten up peoples, Easter of the Lord, Easter from death to life, and...
error: Content is protected !!