Πανηγυρικός Εσπερινός του Αγίου Λουκά στη Σχολή Μυκόνου

In Verbindung stehende Artikel

Die Herstellung 17 Οκτωβρίου το απόγευμα τελέσθηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός συμπροσευχωμένων του Αιδεσιμολογιώτατου Πρωθιερέα του Μητροπολιτικού Ναού π.Πέτρου Μαραγκού, του Πρωτοπρεσβύτερου π.Εμμανουήλ Γαλανάκη και του Διάκονου Γεώργιου, στη μνήμη του Αγίου Απόστόλου Ευαγγελιστού Λουκά……..

, στον αφιερωμένο στο όνομά του ναό, στη Σχολή Μυκόνου.
Ο ιερός Ναός του Αγίου Λουκά λειτουργούσε έως το 1821 ως Σχολή….

Το κατανυκτικό "Leichtes Hilaron…….
 

Video anschauen

so wird die Liturgie von Johannes Chrysostomus oder M. nicht aufgeführt….

Apolitikion…..

Video anschauen

"Die Reichen gingen bankrott und hungerten……..

 Video anschauen
Στο γεμάτο από προσκυνητές Ναό, ο Αιδεσιμολογιώτατος π.Πέτρος Μαραγκός,, κατά την διάρκεια της ομιλίας του ευχαρίστησε τον Λαογραφικό κΠολιτιστικό Σύλλογο Γυναικών Μυκόνου για την επιμέλεια της πανήγυρης και αναφέρθηκε εκτενώς στο Άγιο Λουκά.
Στο τέλος του πανηγυρικού εσπερινού, ο Σύλλογος Γυναικών Μυκόνου μοίρασε τον Άγιο Άρτο και κέρασμα με ποτά και τοπικά γλυκίσματα.
Ο Άγιος Λουκάς ο Ευαγγελιστής καταγόταν από την Αντιόχεια της Συρίας και η εθνικότητα του ήταν Ελληνική. Ήταν γιατρός στο επάγγελμα, όμως γνώριζε πολύ καλά τη ζωγραφική τέχνη. ebenfalls, ο Άγιος Λουκάς συνέγραψε το τρίτο κατά σειρά Ευαγγέλιο της Καινής Διαθήκης, καθώς και τις πράξεις των Αποστόλων, που αποτελούν υπηρεσία ανυπολόγιστα μεγάλης αξίας.

Λέγεται ότι πέθανε με μαρτυρικό θάνατο (Katze’ άλλους ειρηνικά σε ηλικία 80 Jahre), und 357 AD, το λείψανο του μεταφέρθηκε στην Κωνσταντινούπολη, στο Ναό των Αγίων Αποστόλων.

Το όνομα Λουκάς, ετυμολογικά, προέρχεται από το Λατινικό lux-cis=φως, δηλαδή σημαίνει …ο φωτισμένος, αυτός που λάμπει από ωραιότητα!
NewsRoom Mykonos Ticker

Mehr zu diesem Thema

Anzeige

Reverend Dorotheus II

Seine Eminenz Dorotheos B‘: Samstag 27/4, die Rückkehr der Heiligen Ikone der Panagia Tourliani, nach Brauch, im gleichnamigen Heiligen Kloster

Es wird frommen Mykoniern und Besuchern von Mykonos bekannt gemacht, das am Samstag, 27 April 2024 und 08:00 bin, in der Kirche Agia Kyriaki, Land...

Mit Ehrfurcht und Hingabe

St.-Georgs-Tag 2024: Wann ist der St.-Georgs-Tag – wann fällt das Fest? 2024

St George's Day 2024 / Wann ist der St.-Georgs-Tag – wann fällt das Fest? 2024 Ostern naht und mit ihm....

liturgische Musik

Vesper von Agape am Ostersonntag: Die Osterverse im I.M.N. von Megali Panagia [Video]

Der Tanz der Priester von Mykonos singt die Osterverse: „Tag der Auferstehung, Völker erhellen, Ostern des Herrn, Ostern vom Tod zum Leben, und...
Error: Inhalt ist geschützt !!