Αρχική Μύκονος Εκκλησία - Mykonos Church Mykonos News Church of Mykonos: Θεία Λειτουργία στο Ιερό Παρεκκλήσιο του Αγίου Νικολάου στην...

Church of Mykonos: Θεία Λειτουργία στο Ιερό Παρεκκλήσιο του Αγίου Νικολάου στην παραλία Μερχιάς Μυκόνου [εικόνες]

0

Ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης της Ιεράς Μητροπόλεως Σύρου – Μυκόνου & Δήλου και Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Παναγίας Τουρλιανής π. Αλέξιος Παπαδόπουλος,τέλεσε σήμερα Πέμπτη 26 Αυγουστου 2021, Θεία Λειτουργία στον Ιερό παρεκκλήσιο του Αγίου Νικολάου στην παραλία Μερχιάς Μυκόνου, της οικογένειας Φραντζέσκας Κουνάνη.

Το φερώνυμο Ιερό παρεκκλήσιο ανηγέρθη το έτος 1994, δαπάναις Πετρούλας και Δημητρίου Κουνάνη.Τα θυρανοίξια αυτού έγιναν την επόμενη χρονιά από τον τότε Αρχιμανδρίτη, σημερινό Σεβασμιώτατο, Μητροπολίτη Σύρου και Μυκόνου, κ. Δωρόθεο β´.Τα παιδιά των κεκοιμημένων κτητόρων, Βασίλης και Φραντζέσκα Κουνάνη συνεχίζουν την οικογενειακή παράδοση.

Αμέσως μετά την τέλεση της Θείας Λειτουργίας μοιράσθηκε αντίδωρο και άρτος στους πιστούς και αντάλλαξαν ευχές. Στη συνέχεια οι κτήτορες του ναού, πρόσφεραν καρδιακό κέρασμα με νόστιμα εδέσματα και ντόπιο κρασί σε όλους,   στο “Κελί” και στον αύλειο χώρο του Ναού.

Ειλικρινείς και εγκάρδιες ευχαριστίες, με  ιδιαίτερη μνεία,  στους συνεχιστές και θεματοφύλακες της μακράς και ισχυρής παράδοσης των Μυκονιατών

Δείτε εικόνες από την Θεία Λειτουργία και την παραδοσιακη δοχη:

error: Content is protected !!
Exit mobile version