Αρχική Μύκονος Εκκλησία - Mykonos Church Mykonos News Church of Mykonos: Οι Μυκόνιοι τίμησαν τον Άγιο Φανούριο στα “Τρία Πηγάδια”...

Church of Mykonos: Οι Μυκόνιοι τίμησαν τον Άγιο Φανούριο στα “Τρία Πηγάδια” [εικόνες +videos]

0

Την μνήμη του Αγίου Φανουρίου εόρτασαν οι Μυκόνιοι στον ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου, που βρίσκεται στο εμβληματικό σταυροδρόμι της Χώρας Μυκόνου, στα “Τρία Πηγάδια”.

Στην Θεία Λειτουργία προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύρου και Μυκόνου κ. Δωρόθεος τους ύμνους της οποίας απέδωσε, όπως και εχθές στον Εσπερινό, η Χορωδία “Αντιφωνικό Μέλος”, υπό τη διεύθυνση του κ. Γεωργίου Καμαριάρη και ο Ψάλτης Αντώνης Ξυδάκης, με τη συμμετοχή του Εφημερίου και Αρχιερατικού Επιτρόπου Άνω Μεράς, Πρωτοπρ. Βασιλείου Τζανιδάκη και την προσεκτική παρουσία, εντός και εκτός του Ναού, πολλών Μυκονίων και παραθεριστών.

Ομιλών προς το εκκλησίασμα, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β΄, λαβών αφορμή από την εύρεση της ιεράς Εικόνος του Αγίου Φανουρίου στη Ρόδο, διά της οποίας ο Άγιος κατέστη τοις πάσι γνωστός, υπογράμμισε ότι ο Θεός πάντοτε ευρίσκει τρόπους να κατευθύνει τη ζωή μας όπου, όπως και όταν πρέπει, ακριβώς όπως στην περίπτωση του Αγίου Φανουρίου.
“Γι΄ αυτό, λοιπόν,” συνέστησε στους πιστούς, “πρέπει να εμπιστευόμεθα το θέλημα και το σχέδιο του Κυρίου, ο Οποίος θα βρει τρόπους να απαντήσει στα αιτήματά μας, πάντα προς το συμφέρον των ψυχών μας”.

Παρακολουθήστε video: 

Δείτε εικόνες από την Θεία Λειτουργία:

 

 

error: Content is protected !!
Exit mobile version