大主教: 在 I.N. 巴塞洛缪宗主教 Agios Stefanos 纪念 130 自成立以来的几年

相关文章

在 I.N. 巴塞洛缪宗主教 Agios Stefanos 纪念 130 自成立以来的几年

普世牧首巴塞洛缪, 跳舞, 今天, στη Θεία Λειτουργία που τελέστηκε στον Ι.Ν. του Αγίου Στεφάνου Μπαλατά, 城市东正教保加利亚语社区, 在他们的周年纪念之际 130 自成立以来的几年.

保加利亚副总统出席教堂, 伊利亚娜·洛托娃, 同一国家的文化部长, 韦利斯拉夫·米涅科夫, 保加利亚驻土耳其大使, 安吉尔乔拉科夫, 与总领事, 瓦西尔·瓦尔切夫, 社区主席, 巴西利斯利亚斯, 来自保加利亚的朝圣者和来自保加利亚语社区的大量信徒.

在他的演讲中, 族长, 欢迎邻国保加利亚的政要和所有朝圣者, 而他回忆说:“这座被包围的寺庙是当年建造的 1892 在被毁坏的木制教堂遗址上, 在 10 月 25 日的基础上 1859 东方四祖都参加了”.

在另一点他指出: “东正教人士清楚地知道,在教会的生活中,所有的真理都集中在, 在过去拯救了他们, 表达当下的见证, 并保证他们通往未来的道路, 在一个世界, 不同的和平共处将取决于尊重人类尊严是否以及在何种程度上作为绝对价值占主导地位, 这属于我们基督教精神的核心, 将人视为神圣的创造物, 猫’ 上帝的形象和’ 照着上帝所爱的样式创造, 通过他的拯救,神自己成为人. 我们东正教应该感到自豪, 因为我们是认识上帝和认识人的独特传统的承载者, φιλοθείας και φιλανθρωπίας, της αρρήκτου ενότητος της πίστεως προς τον Θεόν και της αγάπης προς τον άνθρωπον, η οποία αποτελεί πρότασιν ζωής, ελευθερίας και πολιτισμού με παγκόσμιον εμβέλειαν. Αυτή η πίστις ενδυναμώνει μεγάλως την εγκόσμιον μαρτυρίαν μας.

Ποτέ η Εκκλησία του Χριστού δεν υπήρξεν αδιάφορος διά τα προβλήματα του ανθρώπου. Ήτο πάντοτε διακονική, κατά τον ιδρυτήν και Κύριόν της, ο οποίος ήλθε ‘’διακονήσαικαι ουχί ‘’διακονηθήναι” (马特. 的, 28). Η προσφορά της Εκκλησίας προς τον άνθρωπον, 社会和文化只留下最极端的基督教信仰否定者”.

尊者继续说: “普世宗主教和母亲节制努力在世界上做一个好的东正教见证, 通过对话和解决, 为了保护人类和创造. 我们作为教会采取主动,相信这些都是对和平的贡献, 总体和更广泛的合作与对话.

在大基督圣堂的传统中, 尊重人民的特定文化和个性与普世精神和信仰统一并超越文化差异的信念共存, 我认为它是见证信仰的工具, 爱与希望, 无论是在各自的文化环境中,还是在不同文化之间的关系中. 正统与正统无关. Εσεβάσθη πάντοτε τον ιδιαίτερον πολιτισμόν και την γλώσσαν των εκχριστιανισθέντων λαών, προέβαλε δε και προβάλλει την καθολικότητα της τοπικής εκκλησιαστικής κοινότητος, ανεξαρτήτως της εθνικής, γλωσσικής και πολιτισμικής συγκροτήσεώς της. Εν τω πλαισίω αυτώ, οι Ορθόδοξοι λαοί, καλλιεργούντες τον πλούτον των παραδόσεών των, όχι μόνον συμβάλλουν εις την πρόοδον και τον πολιτισμόν, αλλά εμπλουτίζουν και την ζωήν της Εκκλησίας. Αι ιδιαίτεραι πολιτισμικαί παραδόσεις είναι συνυφασμέναι με τους κοινούς αγώνας, συχνότατα κάτω από δυσκόλους συνθήκας, διά την καλλιέργειαν και διάσωσιν της Ορθοδόξου ιδιοπροσωπίας μας. Τίποτε δεν είναι ισχυρότερον από την κοινήν Ορθόδοξον πίστιν. Οσάκις εμφανίζονται τάσεις ανατροπής αυτής της ιεραρχήσεως των αξιών εις τον Ορθόδοξον κόσμον, αυταί έχουν εξωγενή προέλευσιν. Το αποτέλεσμα των τάσεων αυτών είναι ότι αποκοπτόμεθα από την πηγήν της ταυτότητος και του πολιτισμού μας και ότι, εκ παραλλήλου, μένει αμάρτυρος εις την οικουμένην ο ορθόδοξος τρόπος του βίου.

我们城市的寺庙讲述着东正教基督徒在这座城市长期不间断地存在的故事. 在这些圣殿中,忠心的人因上帝的祝福而荣耀上帝, 记录他们的快乐和痛苦, 他们悔改并相信上帝的慈爱和护理, 他们正在庆祝他们生命中最重要的时刻. 130 年来,圣斯特凡诺斯圣堂见证了未经催化的东正教经验的真相, την πνευματικήν ισχύν της Εκκλησίας του Χριστού ως βίωσιν της ενότητος του λαού του Θεού, της εν Χριστώ ελθούσης χάριτος και της προγεύσεως και προσδοκίας της ερχομένης αιωνίου Βασιλείας, εις την οποίαν ο Θεός ‘’εξαλείψει παν δάκρυονεκ των οφθαλμών των ανθρώπων, και ‘’ο θάνατος ουκ έσται έτι” (Αποκ. κα’, 4)».

Ολοκληρώνοντας την ομιλία του ο Παναγιώτατος συνεχάρη τον ιερατικά προϊστάμενο της Κοινότητας αρχιμανδρίτη Χαράλαμπο Νίτσεβ , «ο οποίος, με πολλήν ποιμαντικήν ευθύνην και ζήλον και με τον δυναμισμόν που τον διακρίνει, ασκεί το πνευματικόν του έργον εκκλησιοπρεπώς, πάντοτε εν αρμονία με τους συνεργάτας του», και εξέφρασε τις θερμές ευχαριστίες του ιδιαιτέρως προς τον πρόεδρο της Κοινότητας, Βασίλειο Λιάζε.

Με την ευκαιρία, ο Οικουμενικός Πατριάρχης απέστειλε αδελφικό χαιρετισμό προς τον Πατριάρχη Βουλγαρίας, και την ευλογία της Μητρός Εκκλησίας προς τους ‘Αρχοντες και τον ευσεβή λαό της Βουλγαρίας.

«Αποστέλλομεν εγκάρδιον χαιρετισμόν και ασπασμόν εκ του κλεινού Φαναρίου προς τον Μακαριώτατον Πατριάρχην Βουλγαρίας κ. Νεόφυτον, προσφιλή αδελφόν και συλλειτουργόν ημών εν Κυρίω, διά την πολύτιμον υγείαν του οποίου διαπύρως ευχόμεθα και προσευχόμεθα.

Επίσης επιδαψιλεύομεν, κατά την ευφρόσυνον ταύτην ημέραν, την ευλογίαν της στοργικής Μητρός Εκκλησίας της Κωνσταντινουπόλεως προς τους Εξοχωτάτους ‘Αρχοντας και τον ευσεβή λαόν της Βουλγαρίας, 为我们的长女,教会,我们在主里面谦卑和夸耀”.

更多关于这个话题

广告

牧师Dorotheus II

东正教主日: I.M.N 庆祝东正教星期日的精彩活动. 米科诺斯大圣母玛利亚

东正教主日 / 米科诺斯岛盛大庆祝东正教星期日,纪念圣像的恢复和...

带着崇敬和热爱

圣乔治节 2024: 圣乔治节是什么时候 - 节日是什么时候? 2024

St George's Day 2024 / 圣乔治节是什么时候 - 节日是什么时候? 2024 复活节即将来临,随之而来....

礼仪音乐

爱加倍的复活主日晚祷: Megali Panagia 的 I.M.N 中的复活节经文 [视频]

米科诺斯祭司的舞蹈唱着复活节的诗句: “复活日, 照亮人民, 主的复活节, 复活节从死亡到生命, 和...
错误: 内容受到保护 !!