TMP: 雅典大都会教堂的Keimiliofylakio, 灵感来源不变对所有游客

相关文章

“该Keimiliofylakio圣灵大教堂和雅典的大都会教堂, 无价的目的和特点我’ 在未来的收购, συνιστά ένα εμβληματικό Πνευματικό Μουσείο. Ένα Μουσείο με δύο όψεις, οι οποίες όμως συνδέονται αρρήκτως μεταξύ τους», τόνισε απευθύνοντας χαιρετισμό κατά τα εγκαίνια του θησαυροφυλακίου του Μητροπολιτικού Ναού των Αθηνών, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος………..

«Η πρώτη όψη του Μουσείου τούτου το αναδεικνύει σε στιβαρό Μουσείο της Πίστης μας. Της Ορθόδοξης Χριστιανικής Πίστης μας. Αυτό συνάγεται αναντιρρήτως από το ότι κάθε αντικείμενό του, από το πιο απλό ως το πιο προβεβλημένο, είναι μια σημαντική μαρτυρία για το περιεχόμενο και, 尤其, για τον ανεξάντλητο πνευματικό πλούτο της Πίστης μας», συνέχισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

«Η δε δεύτερη όψη του ως άνω Μουσείου το αναδεικνύει σε άκρως αντιπροσωπευτικό Μουσείο αυτού τούτου του Πολιτισμού μας. Και αναφέρομαι τόσο στον δικό μας, τον Ελληνικό Πολιτισμό όσο και στον κοινό μας Ευρωπαϊκό Πολιτισμό. Πραγματικά, ουδείς μπορεί ναμφισβητήσει ότι το Κειμηλιοφυλάκιο του Ιερού Καθεδρικού και Μητροπολιτικού Ναού Αθηνών έρχεται ναναδείξει το γεγονός ότι η Χριστιανική Διδασκαλία -κατεξοχήν δε υπό την Ορθόδοξη εκδοχή της- όπως την διαμόρφωσε και την διέσωσε ο Βυζαντινός Πολιτισμός, αποτελεί αναπόσπαστο μέρος του δικού μας, του Ελληνικού Πολιτισμού αλλά και τον τρίτο πυλώνα του κοινού μας Ευρωπαϊκού Πολιτισμού», 强调先生. Παυλόπουλος και κατέληξε.

«Υπό τα δεδομένα αυτά το Κειμηλιοφυλάκιο του Ιερού Καθεδρικού και Μητροπολιτικού Ναού Αθηνών είναι μια πηγή διαρκούς έμπνευσης για τον κάθε επισκέπτη του, ιδίως δε για εκείνον, ο οποίος προσέρχεται ως συνειδητοποιημένος προσκυνητής».

Εγκαινιάστηκε το κειμηλιοφυλάκειο του Μητροπολιτικού Ναού Αθηνών

Παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, 普罗科皮斯·帕夫洛普洛斯, τελέσθηκαν το απόγευμα από τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο τα εγκαίνια του κειμηλιοφυλακείου του Μητροπολιτικού Ναού Αθηνών.

Όπως διευκρίνισε, 事实上, ο Προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας, «δεν είναι απλώς ένας χώρος θησαυροφυλακείου. Είναι ένας χώρος που περικλείει μνήμες και προσευχές».

Στην ανάγκη δημιουργίας του κειμηλιοφυλακείου και στην προστασία των ιερών σκευών, αναφέρθηκε ο προϊστάμενος του ναού π. Θωμάς Συνοδινός, ο οποίος εν συνεχεία επισήμανε τη διαφορά μεταξύ μουσείων, εκκλησιαστικών κειμηλιοφυλακείων και σκευοφυλακείων. 此外, έκανε λόγο για τα εκθέματα που υπάρχουν στον χώρο, «σημαντικά ιερά σκεύη, πολύτιμα βιβλία και χειρόγραφα, ακόμη και οι θρόνοι όπου κάθονταν οι βασιλείς όταν εκκλησιάζονταν», 正如他所指出的.

结束, οπ. Θωμάς ευχαρίστησε όλους όσοι στήριξαν αυτήν την προσπάθεια και κυρίως το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος που ανέλαβε όλη την οικονομική δαπάνη.

后来, ο εκπρόσωπος του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος μίλησε για την αξία των εκθεμάτων, ενώ η υπουργός Πολιτισμού, 莉娜·门多尼, σημείωσε ότι με τα εγκαίνια τέτοιων έργων όλοι γινόμαστε κοινωνοί της ιστορίας μας και του παρελθόντος και, αν δεν γίνουμε κοινωνοί, δεν μπορούμε να πορευθούμε στο μέλλον. 并排, υπογράμμισε ότι η έκθεση των κειμηλίων στο κοινό θα τα καταστήσει κτήμα όλων μας.

Στην τελετή των εγκαινίων του κειμηλιοφυλακείου το «παρών» έδωσαν αρχιερείς, η υπουργός Παιδείας, 妮基·凯拉梅斯(Niki Kerameos), ως εκπρόσωπος της κυβέρνησης, 大臣们, 会员, 阿提卡地区州长, 乔治·帕图利斯, ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, 神职人员和许多信徒, οι οποίοι τελικά κατευθύνθηκαν στον υπόγειο χώρο του ναού, όπου ξεναγήθηκαν στο κειμηλιοφυλάκειο.

更多关于这个话题

广告

牧师Dorotheus II

东正教主日: I.M.N 庆祝东正教星期日的精彩活动. 米科诺斯大圣母玛利亚

东正教主日 / 米科诺斯岛盛大庆祝东正教星期日,纪念圣像的恢复和...

带着崇敬和热爱

东正教主日: I.M.N 庆祝东正教星期日的精彩活动. 米科诺斯大圣母玛利亚

东正教主日 / 米科诺斯岛盛大庆祝东正教星期日,纪念圣像的恢复和...

礼仪音乐

爱加倍的复活主日晚祷: Megali Panagia 的 I.M.N 中的复活节经文 [视频]

米科诺斯祭司的舞蹈唱着复活节的诗句: “复活日, 照亮人民, 主的复活节, 复活节从死亡到生命, 和...
错误: 内容受到保护 !!