Apodose de la Dormition: Tous les Mykoniens, gambader dans l'esprit, ils honorent leur Supérieure et Patronne Sainte Panagia Tourliani

Articles Liés

Apodose de la Dormition: Tous les Mykoniens, gambader dans l'esprit, ils honorent leur Supérieure et Patronne Sainte Panagia Tourliani

Πλήθος φιλευσεβών Μυκονίων και παρεπιδημούντων παραθεριστών, κατέκλυσαν απόψε το Καθολικό και τους αύλιους χώρους της πολυαιώνιας Ιεράς και ιστορικής Μονής της Παναγίας Τουρλιανής, Mykonos Ano Mera, όπου τελέσθηκε ο Μέγας Πολυαρχιερατικός Εσπερινός της Αποδόσεως της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαγκαδά κ. Πλάτωνος, συγχοροστατούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Τρίκκης κ. Chrysostome, Θήρας κ. Amfilohiou, Σύρου κ. Dorotheou B’ και του εκ Κρήτης ορμωμένου Βοηθού Επισκόπου του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Bartholomew, Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Δορυλαίου κ.κ. Damascène, με τη συμμετοχή του Ηγουμένου Αρχιμ. Αλεξίου Παπαδοπούλου, των Εφημερίων της Μυκόνου και Πρεσβυτέρων από την Ερμούπολη, την Άνδρο και τη Θεσσαλονίκη και με την παρουσία του Εκπροσωπούντος την Κυβέρνηση Αναπληρωτή Υπουργού Παιδείας και Αθλητισμού κ. Io. Brosse, συνοδευόμενος από την Ολυμπιονίκη μας στη ξιφασκία (Παρίσι 2024) Δώρα Γκουντούρα, des députés Mme Aik. Monogyiou et M.. Phil. Chargement, του Προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου κ. espion. Apôtre, του Αντιπ/ρχη Πολιτισμού κ. style. Μπρίγγου, των Αντιδημάρχων Πέτρου Σταυρακόπουλου και Μαρσούλας Χανιώτη, του Προέδρου της Τοπικής Κοινότητος Άνω Μεράς Νικ. Ελευθερίου, Δημοτικών και Κοινοτικών Συμβούλων, του νέου Διοικητού της Αεροπορικής Βάσης Μυκόνου Επισμηναγού κ. Θεοφίλου Καγιά, της Προέδρου της Αδελφότητος των εν Αθήναις και Πειραιεί Ανωμεριτών Μυκόνου, Προέδρων Τοπικών Συλλόγων και Φορέων.

Avant la fin des vêpres, Son Eminence M.. Δωρόθεος Β’ ανεφέρθη στην επί τέσσερις αιώνες αδιατάρακτη και αδιάλειπτη λειτουργική, πνευματική και κοινωνική παρουσία της Μονής, που αποτελεί κέντρο της εκκλησιαστικής ζωής της Μυκόνου, καλωσόρισε τους Αρχιερείς και τους ευχαρίστησε για την ευλογητή παρουσία τους. a remercié et félicité l'Abbé Arch. Alexios Papadopoulos, για την ακαμάτη μέριμνά του προς την Ιερά Μονή, επήνεσε την ευσέβεια και την εμμονή των Μυκονίων στις πατρώες παραδόσεις και όλους τους προσελθόντες στην Πανήγυρι και ευχαρίστησε όλους τους προσελθόντες στη πανήγυρι και ευχήθηκε η Παναγία Τουρλιανή να τους κρατά υπό το Ωμοφόριό της σώους, sain et sûr.

Το θείο λόγο, κατά προτροπή του Σεβασμιωτάτου κ. Δωροθέου Β’ εκήρυξε με θεολογική εμβρίθεια και έντονο λυρισμό ο Βοηθός Επίσκοπος του Οικουμενικού Πατριάρχου κ. Βαρθολομαίου Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Δορυλαίου κ. Δαμασκηνός, ο οποίος ευχαρίστησε με εγκάρδιους λόγους πηγαίας αγάπης τον Σεβασμιώτατο κ. Δωρόθεο Β’ για την πρόσκληση και την Αβραμιαία φιλοξενία του και ανεφέρθη στην προσωπικότητά του και το σπουδαίο ποιμαντικό του έργο, παρομοιάζοντάς τον προσφυώς με «μύλο, ο οποίος αλέθει τους ογκόλιθους της αγάπης, της ευγένειας, της καλωσύνης, της φιλοξενίας και της συμπαθείας και τους μεταδίδει, ως τίμιους μαργαρίτες, προς όλους», και με αετό υψιπετή, ο οποίος καλύπτει υπό τις πτέρυγές του τα πνευματικά του παιδιά!

puis, ομίλησε για το σεπτό Πρόσωπο της Θεοτόκου, lequel, όπως υπογράμμισε, έχει χαρακτηριστεί ως 5ος Ευαγγελιστής, το Ευαγγέλιο της Οποίας έχει κενές σελίδες, που τις γεμίζουν η μητρική αγάπη, η προστασία, η παρηγορία και η ενίσχυσή Της προς τους καταφεύγοντας σ’ Αυτήν πιστούς.

Souligné, finir, το θεολογικό περιεχόμενο της ονομασίας Της ως Μητέρα του Φωτός, που σημαίνει ότι είναι Μητέρα όλων των ανθρώπων, και μάλιστα των εν ανάγκαις και περιστάσεσι όντων!

Par la suite, selon l'ancienne tradition du Saint Monastère, το οποίο θέσπισε ο αοίδιμος Μητροπολίτης Σύρου Αθανάσιος Λεβεντόπουλος (1907-1929) pour le Saint Monastère de Panagia Tourliani et la Sainte Fondation Panhellénique d'Evangelistria de Tinos, εψάλησαν, compagnons des fidèles, sur l'épitaphe préautorisée, les louanges de la vierge, και ακολούθησε η λιτανεία της Ιεράς Εικόνος της Παναγίας Τουρλιανής.

Plus d'informations sur ce sujet

publicitéspot_img

Révérend II Dorotheus

Avec respect et dévotion

musique liturgique

Erreur: Le contenu est protégé !!