Zuhause Kunst & Kultur Was ist der Ursprung des Wortes Karneval

Was ist der Ursprung des Wortes Karneval

0

Die erste Woche Carnival sagte profoni oder profonesimi, da, in den vergangenen Jahren ein etwas hoher profonouse, δηλαδή διαλαλούσε ότι αρχίζει η περίοδος της Αποκριάς……. Die zweite Woche genannt Kreatin oder olokrigia, denn während es nicht fasten. Ende, die dritte Woche genannt Tyrini, denn während es, die Haupt Würze von Lebensmitteln ist Käse.

Der Beginn der Triodions, dh und Karneval, Besonders auffällig ist, Donnerstag Kreatin, der sogenannte Pancake Day. Es ist der Tag, dass jeder „tsiknosei die Ecke“, wie sie sagen, etwas, das und der Geruch von verbranntem Essen aus gegartem Fleisch kochen, Schweinefleisch oder aber die Luft riecht süß.

Verkleidungen, die bereits während der Feierlichkeiten der Zwölf traf (Weihnachten) in nur Teile B. Griechenland und das Meer - und dort wie benutzerdefinierte verblassenden- Ash gefunden in ganz Griechenland, und der Rest von Europa, erscheinen als ihr Hauptmerkmal. Der Name des maskierten unterscheidet sich von Ort zu Ort: glocken-, kamouzeles, mouskaroi - aber die häufigste ist masqueraders und Karneval abgeleitet vom italienischen Wort maschera carnevale und. wenn E. Fehrle, Das Wort stammt aus dem Verbot von Fleischessen, carne levare = Fleisch Abschied und Mittel Anhalten der Fleischesser.

Die Feste und Kostüme erinnern an dionysischen Anbetung, aber in Wirklichkeit alles ist älter als Dionysus! Es handelt sich um die Religion der primitiven Bauern, οι οποίοι ζητούσαν με τρόπους μαγείας να επενεργήσουν στη βλάστηση των αγρών, να ενισχύσουν τη δύναμη που γονιμοποιεί τη γη, προτού ακόμη η δύναμη αυτή εξατομικευθεί στη φαντασία τους και γίνει θεός Φαλλήν ή Διόνυσος ή κάποιος άλλος θεός της βλάστησης.

Όπως προαναφέρεται, ο Ελληνικός λαός αποκρεύει, δηλαδή παύει να τρώει κρέας μετά το φαγητό της Κυριακής της δεύτερης εβδομάδας, της λεγόμενης Κρεατινής. Αλλά η καθαυτό Αποκριά με τα πολλά της έθιμα είναι η τελευταία Κυριακή της Τυροφάγου. Όταν φτάσει η Κυριακή αυτή, εκτείνονται στο έπακρο η ευθυμία, οι μεταμφιέσεις και οι χοροί. Η ημέρα όλη περνά με την κίνηση των μασκαράδων, με τις επισκέψεις και το φαγοπότι. Το γενικό θόρυβο επιτείνουν οι εκπυρσοκροτήσεις των κροτίδων και ρουκετών, που σε πολλά μέρη, ιδιαίτερα της Β. Ελλάδας από παλιά συνήθιζαν να πετούν στον αέρα.

Όταν πάλι αρχίζει να νυχτώνει, τότε ανάβονται στις πλατείες των χωριών ή τους δρόμους των πόλεων φωτιές (φανοί, κλαδαριές, μπουμπούνες, καψαλιές), γύρω από τις οποίες οι άνθρωποι τραγουδούν και χορεύουν. Τη δύναμη και την ιερότητα που ο λαός αποδίδει στις ανοιξιάτικες φωτιές μάς δείχνει και το όνομα που αυτές έχουν σε μερικούς τόπους. so, στο Ζαγόρι της Ηπείρου η μεγάλη φωτιά, που ανάβεται μετά το δείπνο της Κυριακής της Τυροφάγου, ονομάζεται Καλολόγος.

Η Καθαρή Δευτέρα είναι η πρώτη μέρα της Μεγάλης Σαρακοστής, γι’ αυτό λέγεται και πρωτονήστιμη Δευτέρα και Αρχιδευτέρα. Λέγεται Καθαρή, επειδή από το πρωί της ημέρας αυτής κάθε νοικοκυρά ασχολείται με το να καθαρίσει τα μαγειρικά της σκεύη από τα λίπη. Κανένας κανόνας δεν απαγορεύει το κρασί. Αυτό λοιπόν με λίγες ελιές, ταραμά και φρέσκα κρεμμυδάκια και με το απόθεμα της ευτυχίας που διατηρείται από την προηγούμενη μέρα, αρκεί ώστε και η μέρα αυτή να μην υστερεί σε κέφι από τις ημέρες της Αποκριάς, με τη διαφορά ότι αλλάζει η σκηνή και όλοι, οι μεγάλοι με τα νηστίσιμα φαγητά που έχουν ετοιμάσει, οι μικροί με τους χαρταετούς πηγαίνουν στην εξοχή για να κάνουν τα κούλουμα.

Quelle: C. A. Μέγας, Ελληνικές Γιορτές και Έθιμα της Λαϊκής Λατρείας, Hrsg. Οδυσσέας

Error: Inhalt ist geschützt !!
Exit mobile version