Αρχική ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΑΡΘΡΑ BOGGER Πανηγυρικός Εσπερινός του Αγίου Λουκά στη Σχολή Μυκόνου

Πανηγυρικός Εσπερινός του Αγίου Λουκά στη Σχολή Μυκόνου

0
Την Παρασκευή 17 Οκτωβρίου το απόγευμα τελέσθηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός συμπροσευχωμένων του Αιδεσιμολογιώτατου Πρωθιερέα του Μητροπολιτικού Ναού π.Πέτρου Μαραγκού, του Πρωτοπρεσβύτερου π.Εμμανουήλ Γαλανάκη και του Διάκονου Γεώργιου, στη μνήμη του Αγίου Απόστόλου Ευαγγελιστού Λουκά……..

, στον αφιερωμένο στο όνομά του ναό, στη Σχολή Μυκόνου.
Ο ιερός Ναός του Αγίου Λουκά λειτουργούσε έως το 1821 ως Σχολή….

Το κατανυκτικό «Φώς Ιλαρόν…….
 
Παρακολουθήστε video

Υπέρ υγείας….

Απολυτίκιον…..

Παρακολουθήστε video

«Πλούσιοι επτώχευσαν και επείνασαν……..

 Παρακολουθήστε video
Στο γεμάτο από προσκυνητές Ναό, ο Αιδεσιμολογιώτατος π.Πέτρος Μαραγκός,, κατά την διάρκεια της ομιλίας του ευχαρίστησε τον Λαογραφικό κ’ Πολιτιστικό Σύλλογο Γυναικών Μυκόνου για την επιμέλεια της πανήγυρης και αναφέρθηκε εκτενώς στο Άγιο Λουκά.
Στο τέλος του πανηγυρικού εσπερινού, ο Σύλλογος Γυναικών Μυκόνου μοίρασε τον Άγιο Άρτο και κέρασμα με ποτά και τοπικά γλυκίσματα.
Ο Άγιος Λουκάς ο Ευαγγελιστής καταγόταν από την Αντιόχεια της Συρίας και η εθνικότητα του ήταν Ελληνική. Ήταν γιατρός στο επάγγελμα, όμως γνώριζε πολύ καλά τη ζωγραφική τέχνη. Επίσης, ο Άγιος Λουκάς συνέγραψε το τρίτο κατά σειρά Ευαγγέλιο της Καινής Διαθήκης, καθώς και τις πράξεις των Αποστόλων, που αποτελούν υπηρεσία ανυπολόγιστα μεγάλης αξίας.

Λέγεται ότι πέθανε με μαρτυρικό θάνατο (κατ’ άλλους ειρηνικά σε ηλικία 80 ετών), και το 357 μ.Χ., το λείψανο του μεταφέρθηκε στην Κωνσταντινούπολη, στο Ναό των Αγίων Αποστόλων.

Το όνομα Λουκάς, ετυμολογικά, προέρχεται από το Λατινικό lux-cis=φως, δηλαδή σημαίνει …ο φωτισμένος, αυτός που λάμπει από ωραιότητα!
NewsRoom Mykonos Ticker

error: Content is protected !!
Exit mobile version